Jak správně čistit pleť?

Kategorie: Tipy

Jak správně čistit pleť? Proč? Jaké přípravky použít? Naučte se správný postup a odhalte tajemství používaná profesionály.

Není jistě třeba připomínat, že odličování a čištění jsou základním předpokladem opravdu krásné pleti. V první řadě je potřeba péči o pleť věnovat chvíli každé ráno a večer a zbavit ji všech nečistot. Jen tak budou moci další produkty, které na pleť nanesete, správně účinkovat. Jak správně čistit pleť? Proč? Jaké přípravky použít? Naučte se správný postup a odhalte tajemství používaná profesionály. 

 

PROČ PLEŤ ČISTIT?

ODLÍČENÍ JAKO NEZBYTNÝ KROK V PÉČI O KRÁSU

Odličování a čištění pleti je nutné a je třeba ho provádět pravidelně. Líčení nebo aplikace kosmetických přípravků bez předchozího kompletního vyčištění pleti by totiž byly kontraproduktivní. Na pleti a v jejích pórech by zůstaly nečistoty, které by vedly ke vzniku nedokonalostí a pupínků a urychlovaly stárnutí pokožky. 

VŽDY RÁNO A VEČER

Často si kladete otázku, zda je opravdu nutné čistit pleť ráno i večer? Odpověď zní ano. Proč? Večer se odlíčení a čištění jeví jako samozřejmost – líčidla, znečištěné ovzduší, prach... Pleť si potřebuje vydechnout a zbavit se zbytků nečistot nahromaděných přes den.

Ať už se líčíte či ne, nestačí pleť pouze vyčistit. Kromě líčidel je z pleti potřeba odstranit i znečišťující látky z ovzduší, které ji dusí. Mimo to můžete obličejovým svalům dopřát masáž a pleť okysličit. Výsledkem bude pleť krásnější, zářivější a mladší. 

 

„OBLIČEJ SE MUSÍ STIMULOVAT, NELZE HO NECHAT USNOUT A PŘIJÍMAT ŠKODLIVINY, JE TŘEBA V NĚM ROZPROUDIT ŽIVOT. JEDINOU A SPRÁVNOU CESTOU JE CVIČENÍ.“ N. G. PAYOT

Ale i ráno se pleť musí očistit od prachu, potu z předchozí noci a zbytků nočního krému. Je třeba postupovat opatrně, aby nedošlo ke zhoršení jejího stavu. Vyberte jemnou péči a složky vhodné pro váš typ pleti. 

 

JAKÉ ČISTICÍ PŘÍPRAVKY ZVOLIT?

ČISTICÍ PŘÍPRAVKY PRO SMÍŠENOU AŽ MASTNOU PLEŤ

Smíšená až mastná pleť je pleť, která produkuje nadbytečné množství kožního mazu. Pozná se podle charakteristického lesku především na T-zóně (nos, čelo, brada). Pro tuto pleť volte raději lehké, pěnivé textury, které se oplachují vodou a pleť nedráždí, protože smíšená až mastná pleť příliš abrazivní přípravky nesnáší.

GEL DÉMAQUILLANT D’TOX

Odličovací gel s extrakt skořice

HUILE FONDANTE DÉMAQUILLANTE

Mléčný odličovací olej

LAIT DÉMAQUILLANT FRAÎCHEUR

Odličovací mléko s extrakty z brusinek

ČISTICÍ PŘÍPRAVKY PRO SUCHOU AŽ VELMI SUCHOU PLEŤ

Naopak suchá pleť má kožního mazu nedostatek, protože ho není schopná dostatečné množství vytvořit. Je tedy důležité jí trochu posílit výživnější, mastnější péčí a čisticími přípravky ve formě mléka, balzámu nebo krému. 

LAIT DÉMAQUILLANT FRAÎCHEUR

Odličovací mléko s extrakty z brusinek

HUILE FONDANTE DÉMAQUILLANTE

Mléčný odličovací olej

A JAK JE TO S MICELÁRNÍMI VODAMI?

Micelární vody jsou oblíbené. Obsahují micely, které mají schopnost se vázat na nečistoty na povrchu kůže. Bez micel se naše přípravky neobejdou, díky nim jsou naše čistící vody mimořádně účinné a nejen čistí, ale i odličují. Pro citlivou pleť zvolte nejlépe neparfémovanou vodu Eau Dermo-Micellaire PAYOT, na smíšenou až mastnou pleť použijte Eau Micellaire Purifiante.

Vyčištěná pleť je:

  • - méně mdlá, lépe okysličená,
  • - lépe přijímá péči (krémy, séra, vody, masky),
  • - zůstane delší dobu mladá.

K ČEMU PLEŤOVÉ MLÉKO?

Na pleťové mléko nebo tonikum se občas při pravidelném odličování a čištění pleti zapomíná. Přitom Lotion Tonique Fraîcheur dovršuje čištění tím, že odstraňuje zbytky vápníku z vody, a současně dodává pocit okamžité svěžesti. Má i jemné exfoliační účinky, takže má pleť po aplikaci svěží vzhled.

Nezapomínejte ale, že pleťové mléko nenahrazuje odličovací a čisticí přípravek!